AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τα κριτήρια συμμετοχής για την ΑΕΚ Β’ στο πρωτάθλημα της Super League 2

Είναι πλέον επίσημο, αφού όπως σας ενημερώσαμε χθες η ΑΕΚ δήλωσε συμμετοχή για δημιουργία δεύτερης ομάδας, η οποία θα αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Super League 2.

Πάμε να δούμε όμως τα κριτήρια που χρειάζονται. Αυτά είναι τα εξής:

Δικαίωμα να αγωνιστούν θα έχουν ποδοσφαιριστές κάτω των 23 ετών συν 5 μεγαλύτεροι σε ηλικία. Όλοι οι παίκτες θα μπορούν να ανεβοκατεβαίνουν στην πρώτη ομάδα, έτσι ώστε αν υπάρχει κάποιος τραυματίας από την πρώτη ομάδα να μπορεί να πάρει παιχνίδια στα πόδια του.

Οι ομάδες Β’ δεν θα έχουν δικαίωμα να προβιβαστούν στην ίδια κατηγορία με την πρώτη ομάδα. Θα συμμετέχουν πάντως κανονικά σε πλέι οφ και πλέι άουτ, αλλά όχι και στο Κύπελλο, όπου δεν θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής. Αν βρεθούν στη ζώνη του υποβιβασμού θα πέφτουν στη μικρότερη κατηγορία.

Επίσης να πούμε ότι απαγορεύεται η απαγόρευση δανεισμού σε ομάδα που αγωνίζεται στην ίδια κατηγορία με την ομάδα Β’.

Το κόστος για τη δημιουργία του επίσημου παραρτήματος υπολογίζεται στο 1,5 εκατ. ευρώ, ποσό που θα δαπανηθεί σε συμβόλαια ποδοσφαιριστών, προπονητών, γιατρών, γυμναστών κλπ.

Στη Super League ετοιμάζουν τις τροποποιήσεις που πρέπει να γίνουν κυρίως στους κανονισμούς της ΕΠΟ, αλλά και στη νομοθεσία προκειμένου να λειτουργήσει ο θεσμός των δεύτερων ομάδων. Οι αλλαγές πρέπει να εγκριθούν στη Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ που θα πραγματοποιηθεί στις 25 Ιουνίου.

Πέραν της ΑΕΚ, δεύτερες ομάδες θα φτιάξουν οι Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός, ενώ αντιδράσεις υπάρχουν από την πλευρά του Άρη που ήθελε να δημιουργήσει την ομάδα Β’, καθώς τερμάτισε στις πρώτες τέσσερις θέσεις του πρωταθλήματος. Ήδη η διοίκηση του Άρη ξεκίνησε τις απαραίτητες διαδικασίες επί του θέματος.

Βέβαια για να συμβούν όλα αυτά θα πρέπει:

Α) Να υπάρξει νομοθετική παρέμβαση του υφυπουργού Αθλητισμού, που να μην καταργεί τη Football League και να προβλέπει το “φύτεμα” των “ομάδων β’” της SL1 σε SL2 και FL.

  1. B) Tα ΔΣ των SL2 και FL με πλειοψηφία 3/4 να δεχθούν τις “ομάδες Β’” της SL1 από το αμέσως επόμενο πρωτάθλημα και οι αποφάσεις να εγκριθούν από την ΕΠΟ. Ήδη από την πλευρά των ομάδων της SL2 έχουν καταγραφεί αντιδράσεις, ενώ οι ομάδες της FL θέλουν να καταργηθεί η κατηγορία και να συγχωνευθούν στην SL2!

Γ)  Oι ομάδες Β’ της SL1 να γίνουν επαγγελματικές.

Υπάρχουν βέβαια και άλλα θέματα που αφορούν τον ανταγωνισμό και την αξιοπιστία του πρωταθλήματος, αφού οι ομάδες Β θα είναι βαθμολογικά αδιάφορες, αλλά αυτά θα απασχολήσουν, σε δεύτερο στάδιο.