AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στη λίστα της ΑΕΚ για τη θέση των στόπερ ο Πλάνιτς

Προτεραιότητα για την ΑΕΚ έχει να κλείσει άμεσα τη θέση των στόπερ με έναν ή δύο κεντρικούς αμυντικούς. Το επόμενο διάστημα θα έχει τελειώσει το θέμα με την απόκτηση έμπειρου ποδοσφαιριστή.

Στη λίστα της ΑΕΚ, σύμφωνα με δημοσίευμα βρίσκεται και πάλι ο Μπόγκνταν Πλάνιτς. Ο 29χρονος Σέρβος ήταν αυτός που ήθελε ο Ίλια Ίβιτς το καλοκαίρι του 2020, αλλά η ΑΕΚ δεν πήρε το ρίσκο να προχωρήσει στην απόκτηση του λόγω του μπλεξίματος με την Στεάουα Βουκουρεστίου και τις απειλές του ιδιότροπου ιδιοκτήτη της Τζίτζι Μπεκάλι που ζητούσε 10 εκατ. ευρώ για να τον αφήσει ελεύθερο. Τελικά ο παίκτης βγήκε νικητής.

Το ρίσκο το πήρε η Μακάμπι Χάιφα και τον απέκτησε ελεύθερο, όπου φέτος έχει αγωνιστεί σε 36 παιχνίδια με 4 γκολ και 1 ασίστ, ενώ βρίσκεται πολύ κοντά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος στο Ισραήλ.

Την περσινή σεζόν ο Πλάνιτς μέτρησε 30 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ συνολικά την τριετία που φόρεσε τη φανέλα της ρουμανικής ομάδας, έχει ένα γκολ και τρεις ασίστ σε 92 αγώνες. Κατά το παρελθόν ο 1,91 μ. στόπερ έχει φορέσει τη φανέλα των Ζλάτιμπορ, Σλόμπντα Ούζιτσε, Μπεζάνια, Μπέογκραντ, Ερυθρού Αστέρα και Βοϊβοντίνα.

Ο Πλάνιτς έχει συμβόλαιο μέχρι το 2023 και η Ενωση θα πρέπει να πληρώσει την Μακάμπι Χάιφα για να τον αποκτήσει, αφού ικανοποιήσει πρώτα τον ίδιο οικονομικά. Η υπόθεσή του δεν είναι εύκολη και μένουν να δούμε αν θα προχωρήσει.