AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Με γκολ και ξύλο το αντίο στο ΝΑΟ (photos – video)

Σαν σήμερα, στις 3 Μαΐου του 2003 η ΑΕΚ διέσυρε τον Άρη στο “Νίκος Γκούμας” με 4-0, στο αποχαιρετιστήριο παιχνίδι της στα “ιερά χώματα”. Ένα ματς που σημαδεύτηκε από επεισόδια οπαδών με τις δυνάμεις των ΜΑΤ.

Ο Κώστας Κατσουράνης με κεφαλιά στο 13’, ο Βασίλης Λάκης στο 30’ και στο 45’ και ο (πρώην τεχνικός διευθυντής) Ίλια Ίβιτς στο 77’ πέτυχαν τα γκολ για τους… «μπορντό» (μιας και ο φιλοξενούμενος Άρης έπαιξε με τα φυσικά του χρώματα) του Ντούσαν Μπάγεβιτς. Οι τελευταίοι παίκτες που έπαιξαν εκεί για την ΑΕΚ ήταν οι Χιώτης, Γεωργέας, Κασάπης, Καψής, Κατσουράνης, Ζαγοράκης (80’ Κωνσταντινίδης), Μαλαδένης, Λάκης (69’ Ναλιτζής), Γεωργάτος (69’ Κωστένογλου), Τσιάρτας και Ίβιτς.

Τα tips εκείνης της μέρας πολλά: Από την μπουλντόζα που βρισκόταν ήδη στα πέριξ του αγωνιστικού χώρου «ανυπομονώντας» να αρχίσει το γκρέμισμα, μέχρι τα βίαια επεισόδια μεταξύ οπαδών και αστυνομίας, με τους πρώτους να ξηλώνουν δεκάδες καθίσματα, άλλα για να τα πάρουν ως ενθύμια και άλλα για να τα πετάξουν στις δυνάμεις των ΜΑΤ.

«Ευτυχώς δεν πήραν έκταση τα επεισόδια. Θεωρώ πως ήταν πάνω στον ενθουσιασμό για την κατεδάφιση του γηπέδου», δήλωνε μετά τον αγώνα ο Γιάννης Γρανίτσας, σίγουρος για το σχέδιό του για άμεση ανέγερση του νέου γηπέδου επ’ ευκαιρία και των Ολυμπιακών Αγώνων.

Δεκαοκτώ χρόνια μετά, βέβαια, η ΑΕΚ και οι οπαδοί της ακόμη περιμένουν με προσμονή την ανέγερση της “Αγιά Σοφιάς”, οι οποία παίρνει σάρκα και οστά…