AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η ΑΕΚ έβαλε στο μάτι τους Μένιγκ και Καρόλ για τα αριστερά! Σε προχωρημένες επαφές με τον πρώτο! (photo-videos)

Είναι ξεκάθαρο εδώ και πολύ καιρό πως η ΑΕΚ χρειάζεται ενίσχυση τη νέα σεζόν σχεδόν σε όλες τις θέσεις.

Ήδη οι άνθρωποι της Ένωσης «χτενίζουν» την αγορά του εξωτερικού και αρκετά ονόματα βρίσκονται ήδη στην κιτρινόμαυρη λίστα. Δύο από αυτά είναι του αριστερού εξτρέμ Κουίνσκι Μένιγκ και του αριστερού μπακ Λιονέλ Καρόλ, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Δικέφαλος Αετός».

Ο πρώτος είναι Ολλανδός (με καταγωγή από το Σουρινάμ), 25 ετών και αγωνίζεται στην Τβέντε. Έχει ύψος 1,74μ. και φέτος μετρά 29 συμμετοχές και 8 γκολ. Προέρχεται από τις ακαδημίες του Άγιαξ (είχε και τρεις εμφανίσεις στην πρώτη ομάδα τη σεζόν 2014/15), πέρσι η Τβέντε τον απέκτησε από τη Ναντ όπου δεν κατάφερε να καθιερωθεί, ενώ παλαιότερα είχε δύο περάσματα από Τσβόλε ως δανεικός και Όλνταμ.

Για τον Μένιγκ υπάρχουν ήδη προχωρημένες επαφές (το συμβόλαιό του λήγει το 2022) και δεν αποκλείεται το πρόσφατο ταξίδι του Παναγιώτη Κονέ στην Ολλανδία να έγινε γι’ αυτό το σκοπό, πέραν από το να εξετάσει προπονητικά κέντρο εφόσον δοθεί το «οκ» από την κυβέρνηση για προετοιμασία εκτός Ελλάδας.

Ο Λιονέλ Καρόλ είναι αριστερό μπακ. Η ΑΕΚ τον έχει ξεχωρίσει, καθώς μένει ελεύθερος το καλοκαίρι. Ο 30χρονος Γάλλος ανήκει στη Στρασμπούρ, έχει ύψος 1,82μ. και μπορεί να αγωνιστεί κατά συνθήκη τόσο ως εξτρέμ, όσο και ως στόπερ. Στην ομάδα του Στρασβούργου παίζει την τελευταία τριετία και φέτος έχει 26 συμμετοχές και 1 ασίστ. Αναδείχθηκε από τις ακαδημίες της Ναντ, πέρασε από Μπενφίκα, Σεντάν, Τρουά και Γαλατάσαραϊ, ενώ το 2017/18 πήγε δανεικός στη Σεβίλλη κάνοντας εννιά εμφανίσεις. Στο παρελθόν είχε αγωνιστεί σε όλες τις «μικρές» εθνικές ομάδες της Γαλλίας.