ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Δεν έπαιξε για να κερδίσει, αλλά για να χάσει με αξιοπρέπεια

Μια φοβική ΑΕΚ παρουσιάστηκε στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης”, με αποτέλεσμα να γνωρίσει την ήττα με 2-0 για την 6η αγωνιστική των πλέι οφ της Super League. Η Ένωση δεν έπαιξε για να κερδίσει, αλλά για να χάσει με αξιοπρέπεια, όπως κι έγινε.

Δυστυχώς οι κιτρινόμαυροι δεν έβγαλαν ποδοσφαιρικό εγωισμό κι έτσι αρκέστηκαν στο να χάσουν και όχι να παλέψουν για το τρίποντο.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους νικητές, ο προπονητής τους, Πέδρο Μαρτίνς που με τριπλή αλλαγή στο ημίχρονο διόρθωσε τα κακώς κείμενα του πρώτου ημιχρόνου και άλλαξε την εικόνα των Πειραιωτών με τον Μπρούμα να βρίσκει δίχτυα δύο φορές. Αρχικά στο 50′ κι έπειτα στο 92′.

Αντίθετα η ΑΕΚ έχει χάσει μεγάλο κομμάτι του χαρακτήρα και του dna της όλη τη φετινή σεζόν και δεν θυμίζει σε τίποτα την ομάδα που όλοι ξέρουμε. Πολύ καλό κοουτσάρισμα από τον Μανόλο Χιμένεθ, αλλά δεν έχει το μαγικό ραβδάκι να αλλάξει τα πράγματα, όπως και τους παίκτες που πρέπει για να κάνει πρωταθλητισμό.

Πλέον, η Ένωση στρέφει την προσοχή της στη ρεβάνς του κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ την Μεγάλη Πέμπτη στην Τούμπα, όπως και ο Ολυμπιακός κοιτάζει το ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα τη Μεγάλη Τετάρτη.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Κρίστινσον, Σεμέδο (80′ Καμαρά), Παπασταθόπουλος, Χολεμπας, Ανδρούτσος, Ρέαμπτσιουκ, Μπουχαλάκης (46′ Εμβιλά), Τιάγκο Σίλβα, Φορτούνης (46′ Μπρούμα), Μασούρας (68′ Βαλμπουενά), Χασάν (46′ Ελ Αραμπί).

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Αθανασιάδης, Νεντελτσιάρου, Τσιγκρίνσκι, Σβάρνας, Λόπες (84′ Μιτάι), Βασιλαντωνόπουλος, Σιμάνσκι (70′ Σάκχοφ), Γαλανόπουλος (83′ Τάνκοβιτς), Μάνταλος, Αλμπάνης (58′ Λιβάι Γκαρσία), Ανσαριφάρντ (70′ Κρίστιτσιτς).