ΣΚΕΨΕΙΣ

Ο καλός ο καπετάνιος συνεχίζει

Η ΑΕΚ στον μπάσκετ δεν είναι τυχαία ομάδα. Μια σειρά από μεγάλες επιτυχίες με αρχή το έπος του 1968 που η διοίκηση του Μάκη Αγγελόπουλου έκανε ταινία μια αθλητική ιστορία που κοσμεί τα αρχεία μας, βλέποντας την πολλές ακόμα γενιές.

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΛΑΔΙΑΣ

Η συνέχεια η μεγάλη ομάδα του Γιάννη Ιωαννίδη που έφτασε στον τελικό της Euroleague με Ελληνες παίκτες, ταλέντα και καλούς ξένους, ξεπερνώντας τότε τους πανίσχυρους ΠΑΟ του Γιαννακόπουλου και ΟΣΦΠ του Κόκκαλη.

Ακολούθησε το Κύπελλο Σαπόρτα με τον σοφό Ντούσαν Ιβκοβιτς, το πρωτάθλημα επί Σάκοτα και τελευταία οι μεγάλες διακρίσεις με κατάκτηση του Basketball Champions League και Διηπειρωτικού. Ενδιάμεσα είχαμε διόλου ευκαταφρόνητες κατακτήσεις κυπέλλων Ελλάδας.

Ολα αυτά δεν είναι μικρά πράγματα για τον δικέφαλο που μην ξεχνάμε ότι είχε και μια περίοδο παρακμής, παίζοντας στη Β’ Εθνική και στην Α2 του ελληνικού μπάσκετ.

Η ιστορία της ΑΕΚ στο μπάσκετ θυμίζει καράβι στη θάλασσα που επιβίωσε μέσα από μποφόρ, μέσα από τρικυμίες, όμως κατάφερε και βγήκε στη στεριά, θριάμβευσε και τώρα είναι μέσα σε μια διαδρομή που έχει κύματα, αλλά έχει σοβαρό και καλό καπετάνιο.

Ο Μάκης Αγγελόπουλος δεν είναι τυχαίος παράγοντας. Εχει περάσει και από το ποδόσφαιρο, ξέρει να επιπλεύσει και να διοικήσει.

Προσωπικά έχω την άποψη ότι η τωρινή ομάδα στο μπάσκετ τα τελευταία τρία χρόνια έκανε τον κύκλο της, ακόμα και σε τελικούς να πάει το καλοκαίρι θέλει restart. Εχει μεγάλο μέσο όρο ηλικίας που βιολογικά τη νέα χρονιά δεν θα έχει την ίδια απόδοση. Θέλει ανανέωση και χτίσιμο από την αρχή ενός συνόλου που μπορεί να μην έχει στην αρχή επιτυχίες, αλλά στη συνέχεια μπορεί να αποδώσει καρπούς μια μοντέρμα και τολμηρή φιλοσοφία.

Ο κόσμος της ΑΕΚ στο μπάσκετ έχει υπομονή και εάν δει κάτι καλό να γεννιέται θα στηρίζει την ΑΕΚ ίσως κιόλας στο νέο της γήπεδο. Προπονητικά ο Παπαθεοδώρου στους τελικούς του πρωταθλήματος παίζει τη θέση του.

Τι πιο σημαντικό όμως που έχει η ΑΕΚ είναι το πρόσωπο του Μάκη Αγγελόπουλου. Ενός ανθρώπου χαμηλών τόνων με παιδεία, με μπασκετική κουλτούρα, που πιστεύω ότι έχει να δώσει ακόμα πράγματα στην ΑΕΚ και στο ελληνικό μπάσκετ.

Η μπασκετική ΑΕΚ έχει καλό καπετάνιο και θα την οδηγήσει ξανά στο δρόμο των επιτυχιών.