ΣΚΕΨΕΙΣ

Νίκη βάλσαμο – Σεβασμός στον Χιμένεθ!

Ένα ματς κομβικό για την έξοδο στην Ευρώπη ήταν με τον Αστέρα Τρίπολης.

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΛΑΔΙΑΣ

Εάν δεν κέρδιζε η ΑΕΚ θα έχανε μια μεγάλη ευκαιρία για να έχει μαξιλάρι ασφαλείας από τον ΠΑΟ. Νίκησε και η διαφορά από τον βασικό αντίπαλό της πήγε στο +5 και ο ΠΑΟ την Τετάρτη παίζει τα ρέστα του, αφού και η ισοπαλία φρονώ είναι καταδικαστική.

Στο ματς με την Τρίπολη, η ΑΕΚ παρατάχθηκε με ένα 4-2-3-1 με καλό κέντρο τους Γαλανόπουλο και Κρίστισιτς και επιτελικό τον Μάνταλο, αριστερά τον Ολιβέιρα, δεξιά τον Γκαρσία και φορ τον Ανσαριφάρντ.

Το τρικ του Χιμένεθ να βάλει αριστερά τον Ολιβέιρα δεν πιάνει. Αδυνατεί να συγκλίνει προς τα μέσα ο Πορτογάλος, να κάνει ντρίμπλα και διείσδυση και εκεί πρέπει ο προπονητής να δει ξανά το παιχνίδι για να διορθώσει αυτή τη λανθασμένη κίνηση. Όταν μπήκε ο Αλμπάνης αριστερά έγινε ορθολογική η διάταξη. Ο Χιμένεθ εάν εξαιρέσεις αυτή την κίνηση έκανε καλό κοουτσάρισμα. Έριξε και τον αειθαλή Τσιγκρίνσκι στη μάχη που έδωσε ηρεμία και καθοδήγηση στα μετόπισθεν.

Αλμπάνης και Σιμάνσκι βοήθησαν σαν αλλαγές, αφού έδωσαν ενέργεια και ουσία με το γκολ του πρώτου.

MVP ο Μάνταλος με τις δύο ασίστ, ο Γαλανόπουλος, ο Λόπες και η έκπληξη ο Βασιλαντωνόπουλος.

Ο Μάνταλος αν και πολλοί ΑΕΚτζήδες τον κριτικάρουν σκληρά, εγώ ξέρω ότι είναι το μόνο οκταροδεκάρι που κουβαλά μπάλα και παίζει κάθετα. Αυτή είναι η αλήθεια και εάν θέλουμε να λέμε την πραγματικότητα, το παιχνίδι του Μάνταλου είναι κομβικό για το επιθετικό transission, αλλά και τις οργανωμένες επιθέσεις.

Πάθος και ψυχή ο αφανής ήρωας Λόπες με επιθετικό πλάτος σε όλο το ματς και πολύ δύσκολο γκολ στο 85′. Φαίνεται ότι βγάζει τα πάντα μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Και στο Βικελίδης είχε μεγάλη συμμετοχή στα γκολ σε κομβικές άμυνες.

Η είδηση του αγώνα η διαφορά της ΑΕΚ από τον ΠΑΟ μεγάλωσε και δίνει αβαντάζ την Τετάρτη δύο αποτελεσμάτων. Της νίκης αλλά και της ισοπαλίας.

Τώρα θα ήθελα να σταθώ σε κάτι που με ενοχλεί, βλέποντας αυτή την προπονητολογία για την ΑΕΚ σε περίοδο που έχει δύο στόχους. Ένα η έξοδος στην Ευρώπη και δύο το Κύπελλο Ελλάδος.

Δεν αξίζει στον Χιμένεθ να παίζει με την αγχόνη στο κεφάλι κάθε εβδομάδα. Έχει πάρει τίτλους στην ΑΕΚ. Σίγουρα έχει τρωτά σημεία, αλλά μην τρελαθούμε. Ο Λουτσέσκου είναι το brand name που εκθρονίζει τον Ισπανό;

Παράλληλα είναι ο Μιλόγεβιτς και το προπονητικό έργο του εφάμιλλο ή καλύτερο από τον Μανόλο Χιμένεθ;

Εδώ υπάρχει μια υπερβολή από μερίδα του Τύπου και ιδιαίτερα από ΑΕΚτζήδικες πένες που πρέπει να δουν τα πράγματα πιο ώριμα και πιο ψύχραιμα.

Σεβασμός στον Χιμένεθ και στο τέλος ας γίνει το ταμείο.