ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ

Και εγένετο γυναικείο τμήμα χάντμπολ

Η διοίκηση της ΑΕΚ εκτός της οικονομικής εξυγίανσης και της δημιουργίας ανταγωνιστικών ομάδων που θα κατακτούν τρόπαια και διακρίσεις, εξ αρχής έθεσε ως μακροπρόθεσμο στόχο την ανάπτυξη όσο το δυνατόν περισσότερων αθλημάτων κάτω από τις φτερούγες του Δικέφαλου Αετού.

Με αργά, αλλά σταθερά βήματα, η οικονομική εξυγίανση του Σωματείου και η ελάφρυνση από βραχνά χρεών που είχαν τις ρίζες τους στον προηγούμενο αιώνα, επιτυγχάνεται, ενώ η δημιουργία ανταγωνιστικών ομάδων αποτυπώνεται τόσο στους 27 τίτλους Ανδρών-Γυναικών που κατακτήθηκαν από το 2013 έως και σήμερα και των δεκάδων σε επίπεδο Ακαδημιών, όσο και στο γεγονός ότι η ΑΕΚ αποτελεί το μοναδικό Σύλλογο της χώρας με ταυτόχρονη εκπροσώπηση στις κορυφαίες κατηγορίες όλων των ομαδικών αθλημάτων (Χάντμπολ Ανδρών, Βόλεϊ Γυναικών, Πόλο Ανδρών, Πόλο Γυναικών, Futsal Ανδρών, Επ. Αντισφαίριση Ανδρών, Επ. Αντισφαίριση Γυναικών, Ράγκμπι Λιγκ).

Στα πλαίσια της ανάπτυξης των κλάδων άθλησης και των τμημάτων του Σωματείου, με υπερηφάνεια η ΑΕΚ ανακοινώνει τη δημιουργία τμήματος Γυναικείου Χάντμπολ.

Η ΑΕΚ προχωράει στο σχεδιασμό του τμήματος σε επίπεδο Ακαδημίας και ομάδων Κορασίδων και Νεανίδων, που θα λάβουν μέρος στα Πρωταθλήματα της ΕΣΧΑ, με στόχο σε λίγα χρόνια να εκπροσωπείται ο Σύλλογος και σε επίπεδο Γυναικών στην κορυφαία κατηγορία της ελληνικής χειροσφαίρισης όπως του αρμόζει: διεκδικώντας την κορυφή.

Υπεύθυνη των τμημάτων Κορασίδων και Νεανίδων αναλαμβάνει η κα. Κατερίνα Αυγέρη και Προπονητής των τμημάτων ο κ. Κώστας Κότσιρας.

Παράλληλα, θα δημιουργηθούν “πυρήνες” Παγκορασίδων και Μίνι σε Νέα Φιλαδέλφεια και Νέα Χαλκηδόνα, για τους οποίους θα ενημερωθείτε με νέα ανακοίνωση.

Έδρα του τμήματος θα είναι η αίθουσα “Γ. Κασιμάτης” του ΟΑΚΑ.