ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ

Επιστροφή στη δράση κόντρα στον Αρη Νίκαιας

Με την αναμέτρηση κόντρα στον Άρη Νίκαιας (31/03, 19:00) επιστρέφει στην αγωνιστική δράση στη Handball Premier η ΑΕΚ, μετά από απουσία 5 μηνών. Οι Πρωταθλητές Ελλάδος, μετά τη μεγαλειώδη πρόκριση επί της HC Neva SPb, θέλουν να συνεχίσουν τη νικηφόρα πορεία τους στο ελληνικό πρωτάθλημα, όπου ήδη μετρούν το απόλυτο “6×6”.

Την αναμέτρηση θα έχετε την ευκαιρία να την παρακολουθήσετε από το ΑΕΚ A.C. TV.

Ο Δημήτρης Δημητρούλιας άφησε εκτός αποστολής για ξεκούραση τους Bauer, Lemos και Florido, επιλέγοντας τελικά στην αποστολή του “Δικεφάλου” τους: Μπαμπατζανίδη, Janca, Kοτσιώνη, Αραμπατζή, Τζηρά, Δομπρή, Νικολαΐδη, Reina, Kosanovic, Μυλωνά, Παπαδιονυσίου, Nuic, Αραπακόπουλο, Καλόμοιρο, Buneta, Κεδέρη.

Ο Γιάννης Καλόμοιρος δήλωσε στο aek.gr: “Ξεκινάμε μετά από πολύ καιρό το ελληνικό πρωτάθλημα. Έχουμε δουλέψει πολύ αυτό το διάστημα στις προπονήσεις. Αν και κινούμαστε σε “ευρωπαϊκούς ρυθμούς”, καθώς περιμένουμε με ανυπομονησία τους ημιτελικούς του EHF European Cup, δεν υποτιμάμε τους αντιπάλους μας στην Ελλάδα και θέλουμε να παρουσιάσουμε ένα σοβαρό πρόσωπο και να δείξουμε τη δουλειά μας, αρχής γενομένης από την αναμέτρηση με τον Άρη Νίκαιας“.

Όσον αφορά την προϊστορία των αγώνων, με βάση την επίσημη στατιστική του Συλλόγου, ΑΕΚ και Άρης Νίκαιας έχουν τεθεί αντιμέτωποι 11 φορές, 5 με γηπεδούχο την “Ένωση” και 6 την ομάδα της Νίκαιας, με το “Δικέφαλο” να μετρά το απόλυτο με 11 νίκες. Στα γκολ, η ΑΕΚ έχει πετύχει 358 τέρματα (159 εντός έδρας) και ο Άρης Νίκαιας 231 (103 εκτός έδρας).

Κορυφαίος σκόρερ της ΑΕΚ κόντρα στον Άρη Νίκαιας στη Handball Premier είναι ο Χριστόφορος Μπακαούκας με 39 τέρματα.