ΣΚΕΨΕΙΣ

ΑΕΚ να την χτυπάς στην πλάτη γεμάτος συμπόνοια

Ενα βήμα μπρος, δύο πίσω κάνει η φετινή ΑΕΚ. Μέσα σε όλα δεν σου κάνει την αίσθηση να την βλέπεις διότι ξέρεις το αποτέλεσμα πριν καν γίνει ο αγώνας. Αλλο και τούτο φέτος. ΑΕΚ να την χτυπάς στην πλάτη γεμάτος συμπόνοια και πραγματικά αναρωτιέμαι αν μπορεί να διορθωθεί η κατάσταση σε αυτούς τους 10 τελικούς που ακολουθούν για τα πλέι οφ.

Η ΑΕΚ είναι βαριά άρρωστη. Δεν ξέρεις ποτέ τι μπορεί να… ξημερώσει στο επόμενο παιχνίδι. Εκεί που ανασάναμε απέναντι στον Απόλλωνα Σμύρνης τόσο επιθετικά όσο και αμυντικά διότι καταφέραμε να μην δεχτούμε γκολ, να σου πάλι στροφή 360 μοιρών και κακή εμφάνιση στο Βόλο απέναντι σε μια ομάδα με πάθος που έχει στον πάγκο της έναν πολύ καλό και δουλευταρά προπονητή αλλά και αναλυτή, τον Ανχελ Λόπεθ.

Τα έχει γράψει αρκετό καιρό ο Κώστας Λαδιάς στο AEK24HOURS και τώρα οι υπόλοιποι το πήραν χαμπάρι ότι αν συνεχίσει αυτές τις εμφανίσεις η ΑΕΚ κινδυνεύει ακόμα και να μην βγει Ευρώπη. Στο Βόλο η Ενωση ήταν ανήμπορη, χωρίς φαντασία, χωρίς να παίξει το ποδόφαιρο που θέλουμε να βλέπουμε. Ούτε καν κυνική δεν ήταν για να μπει να πάρει το αποτέλεσμα. Δεν είχε νεύρο, τσαμπουκά και πάθος. Και όσα ανάθεμα θέλουν κάποιοι να ρίξουν στο εύκολο θύμα τον Μανόλο Χιμένεθ, καλό θα είναι να δουν την αλήθεια κατάμουτρα. Η διοίκηση έχει ρίξει όλο το βάρος στο γήπεδο και στο προπονητικό κέντρο και όχι στο να φτιάξει ομάδα. Λες και θα παίξουν μπάλα τα καθίσματα και τα μπετά και όχι οι ποδοσφαιριστές.

Η φετινή ΑΕΚ έχει παίκτες άτολμους. Δεν έχει τον ηγέτη που θα πάρει την μπάλα στα δύσκολα και θα την ξελασπώσει. Υπάρχει πάρα πολύ απειρία. Κάτι που φάνηκε για πολλοστή φορά. Αν δείτε το πεντακάθαρο πέναλτι που κάνει ο Μιτάι στον Περέα (και ας θέλουν κάποιοι κονδυλοφόροι της διοίκησης να το βαφτίσουν μαϊμού, φάντασμα ή αρκούδα) θα καταλάβετε τι εννοώ. Το λάθος ξεκινάει από το γεγονός ότι ο νεαρός μπακ δεν μαρκάρει τον αντίπαλό του από την εσωτερική, αλλά από την εξωτερική πλευρά, στη συνέχεια τον κλωτσάει χαμηλά με τα πόδια τους να μπερδεύονται και ο Μανούχος το δίνει σωστά. Το ίδιο είχε κάνει νωρίτερα και ο Αλμπάνης σε μαρκάρισμά του αλλά βάζοντας πιο δυνατά το σώμα του δεν κινδυνέψαμε. Η ΑΕΚ είχε μπροστά της ένα ολόκληρο ημίχρονο και δεν κατάφερε να κάνει ούτε μία φάση. Μόνο κάτι άτσαλα σουτ του “βαφτισμένου” ντε και καλά αρχηγού, Πέτρου Μάνταλου και του Κρίστισιτς.

Αν η ΑΕΚ δεν παρουσιαστεί σοβαρή τότε η 2η θέση θα κάνει φτερά. Αν αλλάξει το τροπάριο τότε κάτι μπορεί να γίνει. Σίγουρα ρόλο παίζουν και οι επιστροφές που θα τις δούμε από τη 2η αγωνιστική των πλέι οφ. Θα έχει περισσότερες λύσεις στα χέρια του ο Μανόλο Χιμένεθ. Οι απουσίες των Σιμόες και Γαλανόπουλου είναι αισθητές. Τραβάνε μεγάλο κουπί οι συγκεκριμένοι παίκτες. Ειδικά ο Πορτογάλος χαφ που είναι η μισή τουλάχιστον ΑΕΚ.

Πλέον η ΑΕΚ έχει μπροστά της 10 τελικούς. Βρίσκεται στο -3 από τον Αρη που δείχνει πιο σοβαρός, πιο γεμάτος σαν ρόστερ και πιο αποφασισμένος. Στο +1 από τον πολύ κακό ΠΑΟΚ που διοικείται μέσω Skype από τον Σαββίδη, στο +3 από τον Παναθηναϊκό που είναι ή του ύψους ή του βάθους αλλά δεν σε πείθει μιας και έχει και αυτός τα κακά του τα χάλια και στο +6 από τον Αστέρα Τρίπολης. Μια ομάδα που μπορεί να κάνει ζημιές. Σε αναμονή λοιπόν για το τι θα δούμε στα πλέι οφ…