ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ

Την Παρασκευή μαθαίνει αντίπαλο η ΑΕΚ στο Κύπελλο Ελλάδας

Η ΑΕΚ μπαίνει το μεσημέρι της Παρασκευής στην κληρωτίδα για την κλήρωση του Κυπέλλου βόλεϊ γυναικών. Μαζί με την Ενωση, ακόμα 11 ομάδες θα μάθουν τον αντίπαλό τους.

Οι ομάδες που θα συμμετάσχουν είναι οι Ολυμπιακός, ΑΟ Θήρας, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Θέτιδα Βούλας, Άρης, Λαμία, Παναθηναϊκός, Μαρκόπουλο, Αμαζόνες, Πορφύρας, Αίαντας Ευόσμου, ενώ δεν θα αγωνιστούν Πανναξιακός και Ηλυσιακός.

Αναλυτικά το χρονοδιάγραμμα σύμφωνα με την προκήρυξη

Προκριματική Φάση:
Χρόνος διεξαγωγής: από 31/3 έως και 3/4/2021
Οι δώδεκα ομάδες θα χωριστούν με κλήρωση σε έξι (6) ζευγάρια.
Οι ομάδες θα αγωνιστούν μεταξύ τους σε δύο αγώνες (εντός-εκτός) με γηπεδούχο του πρώτου αγώνα την ομάδα που θα βγει πρώτη από την κληρωτίδα.

Στην επόμενη φάση (Προημιτελικά) προκρίνεται η ομάδα που θα συμπληρώσει δύο νίκες, ενώ στην περίπτωση που και οι δύο διαγωνιζόμενες ομάδες έχουν από μία νίκη, στους δύο μεταξύ τους αγώνες, δημιουργείται βαθμολογία, όπως αυτή προβλέπεται στο Κεφ. Ε άρθρο 19 περ. 1β του Γενικού Κανονισμού Οργάνωσης και Διεξαγωγής Πρωταθλημάτων (3 βαθμοί για νίκη με 3-0 ή 3-1 σετ, 2 βαθμοί για νίκη με 3-2 σετ, 1 βαθμό για ήττα με 2-3 σετ και Ο βαθμοί για ήττα με 1-3 και 0-3 σετ). Εάν με την βαθμολογία αυτή έχουν τους ίδιους βαθμούς, τότε μετά τη λήξη του 2ου αγώνα θα διεξάγεται Χρυσό Σετ (golden set-σετ)

Προημιτελική Φάση:
Ημερ/νία διεξαγωγής: 7/4/2021
Από τις έξι (6) ομάδες που προκρίθηκαν, με κλήρωση θα προκριθούν, χωρίς αγώνα και μετά από κλήρωση, δύο (2) ομάδες στην Ημιτελική Φάση και οι υπόλοιπες τέσσερις (4) ομάδες θα χωριστούν σε δύο ζευγάρια με κλήρωση και θα δώσουν έναν αγώνα, με γηπεδούχο την ομάδα που θα βγει πρώτη από την κληρωτίδα. Οι νικητές των αγώνων αυτών θα προκριθούν στην επόμενη φάση (Ημιτελικά).

Ημιτελική Φάση:
Ημερ/νία διεξαγωγής: 10/4/2021. Οι τέσσερις (4) ομάδες που προκρίθηκαν, θα χωριστούν με κλήρωση σε δύο ζευγάρια και θα δώσουν έναν αγώνα. Γηπεδούχος θα είναι η ομάδα που θα βγει πρώτη από την κληρωτίδα. Οι νικητές των αγώνων αυτών θα προκριθούν στην Τελική Φάση.

Τελική Φάση:
Ημερ/νία διεξαγωγής: 16 ή 17 ή 18/4/2021
Οι δύο (2) ομάδες που προκρίθηκαν, θα δώσουν έναν αγώνα για την ανάδειξη του Κυπελλούχου Ελλάδος. Με απόφαση του ΔΣ/ΕΟΠΕ ο αγώνας θα οριστεί σε ουδέτερο γήπεδο και θα ανακοινωθεί στις διαγωνιζόμενες ομάδες έγκαιρα.