ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Περισσότερα από 600.000 ευρώ δίνει η ΑΕΚ για τον Νταμιέν Ντα Σίλβα

Ποσό πάνω από 600.000 ευρώ αναμένεται να δώσει η ΑΕΚ για την απόκτηση του Νταμιέν Ντα Σίλβα. Αυτή τη στιγμή ο Γάλλος στόπερ αμείβεται μεικτά με 1,2 εκατ. ευρώ (καθαρά 600.000 ευρώ) στη Ρεν και το καλοκαίρι ολοκληρώνεται το συμβόλαιό του, μένοντας ελεύθερος. Η ΑΕΚ θέλει να τον κλείσει από τώρα για το λόγο αυτό έχει αρχίσει το «ψηστήρι» από τον Στάθη Ταυλαρίδη που ταξίδεψε στη Γαλλία.

Στο μεταξύ, μέσω δηλώσεών του στον ΣΠΟΡ FM, ο δημοσιογράφος της Nova, Γιαννίκος Δούσκας που παρακολουθεί το γαλλικό πρωτάθλημα σκιαγράφησε τον Νταμιέν Ντα Σίλβα λέγοντας τα εξής:

«Είναι καλός παίκτης, με ποιοτικά χαρακτηριστικά. Όταν έπαιζε στην Καέν ήταν ηγέτης, κάτι που φάνηκε και στη Ρεν. Παίζει και στις δύο πλευρές. Παίζει κατά κύριο λόγο στον κέντρο, αλλά παίζει και δεξιά.

Έχει την ανάπτυξη από την πίσω γραμμή στο ρεπερτόριό του. Βοηθάει στο build up. Είναι καλός με το κεφάλι. Αν δεν είχε τους τραυματισμούς, ο Τσιγκρίνσκι θα είχε μεγαλύτερη καριέρα. Είναι στα ίδια επίπεδα με Τσιγκρίνσκι, αλλά δεν έχει τραυματισμούς. Έχει 35-36 ματς ανά σεζόν.

Δεν έχει κανένα τραυματισμού. Έχει χάσει ματς μόνο από κάρτες. Είναι δυναμικός παίκτης, διαβάζει τις φάσεις. Είναι 32-33 ετών, έχει παίξει σε υψηλό επίπεδο στο Champions League με τη Ρεν. Είναι στην πρώτη πεντάδα.

Στη Γαλλία παίρνει γύρω στο 1 εκατ. ευρώ καθαρά. Θα μου κάνει εντύπωση αν δεν τον κυνηγήσουν άλλες ομάδες στη Γαλλία, θα τον διεκδικήσουν και άλλες ομάδες από τη χώρα. Εμπνέει το σεβασμό.

Στη μεταβίβαση θυμίζει Βέλεθ, αλλά δεν μπορεί να παίξει αμυντικό χαφ, Ψηλά είναι στο στιλ του Ίνγκασον, πάντα προωθείται και καθαρίζει τις φάσεις στην άμυνα».