ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Νόμιμες οι εκλογές της ΕΠΣ Καρδίτσας σύμφωνα με το Διαιτητικό Δικαστήριο – Ολη η αλήθεια από την ΠΑΕ ΑΕΚ

Από το πρωί της Τετάρτης η ΠΑΕ ΑΕΚ προσπαθεί να βάλει μια τάξη στον φανερό πόλεμο που δέχεται από Αυγενάκη και Ολυμπιακό από μια… ανύπαρκτη Κίνηση Πολιτών Φιλάθλων Καρδίτσας που με καταγγελία την στέλνει στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ.

Η Ομοσπονδία επιβεβαίωσε πως δεν υπάρχει στα μητρώα της σωματείο με την επωνυμία Ενωση Πολιτών Φιλάθλων Καρδίτσας, κάτι που είχε κάνει και νωρίτερα η αντίστοιχη ΕΠΣ του Θεσσαλικού νομού.

Η ΑΕΚ ξεκαθάρισε ότι το κύρος των εκλογών στην ΕΠΣ Καρδίτσας έχει κριθεί από το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ.

Στην Ένωση τονίζουν ότι «η παράταξη που κέρδισε τις εκλογές, δεν έχει μια αλλά δύο αποφάσεις του Διαιτητικού, γιατί είχε κερδίσει και απόφαση πριν τις εκλογές όταν η τότε διοίκηση είχε επιχειρήσει να την αποκλείσει από τις εκλογές. Κέρδισε την πρώτη απόφαση του Διαιτητικού και έγιναν οι εκλογές με τη συμμετοχή της και στη συνέχεια η ηττημένη παράταξη κατήγγειλε παρατυπίες και ατασθαλίες και προσέφυγε εκείνη στο Διαιτητικό για αντίστοιχες καταγγελίες για τις οποίες έχει γίνει και η τωρινή παραπομπή μας από την Επιτροπή Δεοντολογίας».

Το κύρος των εκλογών στην ΕΠΣ Καρδίτσας κρίθηκε από το Διαιτητικό και η προσφυγή της ηττημένης παράταξης είχε απορριφθεί. Στο σκεπτικό, που έδωσε και στην δημοσιότητα η ΠΑΕ ΑΕΚ, αναφέρονται όλες οι καταγγελίες της ηττημένης παράταξης και αποφάνθηκε το Διαιτητικό επ’ αυτών.

Μάλιστα η ΑΕΚ χαρακτηρίζει όλες αυτές τις εκφράσεις και τις αντίστοιχες συμπεριφορές «ασφαλώς απρεπείς, ηθικά και κοινωνικά επιλήψιμες και κατακριτέες. Δεν θα μπορούσαν όμως να χαρακτηριστούν ως βίαιες και απειλητικές, ως ικανές δηλαδή να προκαλέσουν τρόμο και ανησυχία σε ένα μέσο και έμφρονα άνθρωπο, αν επιπρόσθετα ληφθεί υπ’ όψη ότι εκδηλώθηκαν σε δημόσιο χώρο, παρουσία πολλών προσώπων, περιλαμβανομένης της δικηγόρου / προέδρου της εφορευτικής επιτροπής, που ασφαλώς θα βεβαίωνε οποιαδήποτε παραβίαση των κανόνων της εκλογικής διαδικασίας, πράγμα το οποίο δεν έπραξε εν προκειμένω.

Ενισχυτικό της απόψεως αυτής είναι και το γεγονός ότι ο καθ’ ομολογία των προσφυγόντων ευρισκόμενος κατά τον κρίσιμο εν προκειμένω χρόνο στο γραφείο του πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Καρδίτσας Γεώργιος Ντενίσης του Λάμπρου δηλώνει ενυπογράφως με την από 12.02.2019 έγγραφη δήλωσή του ότι “… περί ώρα 10.00 π.μ. της 2-2-2019, ημερομηνία των διενεργηθεισών εκλογών της ΕΠΣΚ, μετέβηκα στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Καρδίτσας, προκειμένου να παραδώσω αυτή στους υπεύθυνους για τη διενέργεια των εκλογών.

Κατόπιν παρέμεινα στο γραφείο μου, εντός του χώρου του Επιμελητηρίου, για περίπου μισή ώρα και στη συνέχεια αποχώρησα. Κατά το χρονικό διάστημα που ευρισκόμουν εκεί ουδέν έκτροπο ή αξιόποινη πράξη υπέπεσε στην αντίληψή μου. Αντιθέτως, όλοι οι εμπλεκόμενοι στις εκλογές συνδιαλέγονταν σε ήπιους τόνους, εντός και εκτός του γραφείου μου, για τα διαδικαστικά θέματα των εκλογών, χωρίς εγώ να δώσω καμία σημασία στο περιεχόμενο των συζητήσεων τους, καθ’ όσον δεν με αφορούσε”.

«Για αυτές τις εκλογές στην ΕΠΣ Καρδίτσας που έχουν κριθεί από το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ, γίνεται παραπομπή της ΑΕΚ στην Επιτροπή Δεοντολογίας από ανώνυμη καταγγελία ενός ανύπαρκτου σωματείου που φυσικά δεν είχε καμία σχέση ή εμπλοκή στις εκλογές αφού δεν υπάρχει καν στα μητρώα της ΕΠΣ Καρδίτσας ούτε της ΕΠΟ όπως πλέον είναι ξεκάθαρο σε όλους. Αυτός είναι και ο λόγος που η ΑΕΚ θα προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες για την προστασία της αλλά και για την καταγγελία όσων ενέχονται στα αρμόδια όργανα», καταλήγει η κιτρινόμαυρη ΠΑΕ.