ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αντιδράσεις, αποχωρήσεις και… ενημέρωση πολιτών στο Δ.Σ. της Νέας Φιλαδέλφειας για τη νέα διαχειριστική του Αλσους

Διευρύνεται το μέτωπο των δημοτικών συμβούλων που ζητούν από τη διοίκηση να μην γυρίσει για άλλη μια φορά την πλάτη της στους πολίτες της Νέας Φιλαδέλφειας και Νέας Χαλκηδόνας, και να μην αποφασίσει τη διαχειριστική ερήμην της τοπικής κοινωνίας παρά τις προσπάθειες του Δημάρχου Γιάννη Βούρου για την έγκριση της τροποποίησης της διαχειριστικής μελέτης του Αλσους.

Σύμφωνα με όσα έγιναν στην τηλεδιάσκεψη του Διοικητικού Συμβουλίου την Τετάρτη (24/2):

Ο Γιάννης Ουσταμπασίδης, ο Κώστας Ντάτσης και η Δανάη Εμμανουήλ πήραν θέση σαφώς υπέρ της ενημέρωσης της κοινωνίας, των πολιτών, των φορέων της πόλης, ώστε ένα από τα μεγαλύτερα περιουσιακά στοιχεία της Φιλαδέλφειας και Χαλκηδόνας να είναι πλήρως ενήμεροι και να ακουστεί η γνώμη τους για τη διαχειριστική.

Εμφανώς εκνευρισμένος ο Δημήτρης Κανταρέλης από τη διοίκηση, μίλησε απαξιωτικά για “διαβουλεύσεις και επιτροπές” που ζητεί η αντιπολίτευση, εκπλήσσοντας δυσάρεστα όσους πίστευαν ότι είναι υπέρ του διαλόγου και ότι επιθυμεί η κοινωνία και οι συμπολίτες του όχι απλώς να είναι ενήμεροι, αλλά και να πουν τη γνώμη τους για αυτό το κρίσιμο θέμα.

Ο Γιάννης Βούρος πήρε τον λόγο και επίσης μίλησε απαξιωτικά για “διαβουλεύσεις” λέγοντας “τι να συζητήσουμε, που θα βάλουμε τις τουαλέτες;”.

Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Αρης Βασιλόπουλος ξεκαθάρισε ότι είναι υπέρ της ενημέρωσης των πολιτών για τις αλλαγές που επιφέρει η διαχειριστική.

Την ίδια στάση κράτησε νωρίτερα ο Νίκος Σερετάκης, ο οποίος έκανε λόγο για επιχειρηματίες της πόλης και πρόσθεσε τη φράση “Μας φέρατε έργο κατά παραγγελία”. Αμέσως του αφαιρέθηκε ο λόγος με το αιτιολογικό ότι ήταν εκτός θέματος, καθώς το θέμα είχε αποσυρθεί. Μετά από αυτό το επεισόδιο με την αφαίρεση του λόγου από τον επικεφαλής της, η Λαϊκή Συσπείρωση αποχώρησε από τη συνεδρίαση σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Αρνητικός να συμμετέχει του συνδυασμού ήταν και ο Γρετζελιάς στην επιτροπή των παρατάξεων που θα συζητήσει τη νέα διαχειριστική του Άλσους, φυσικά ερήμην των πολιτών. Η παράταξη Γρετζελιά αποχώρησε από τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, λίγα λεπτά μετά την αποχώρησης της παράταξης Σερετάκη.