ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αβοήθητη

Μια ΑΕΚ χωρίς προσωπικότητα, φοβισμένη και χωρίς διοικητικό, αγωνιστικό, προπονητικό πλάνο τη φετινή χρονιά, γνώρισε μια δίκαιη ήττα από τον Αρη με 2-0 στο ΟΑΚΑ, η οποία την βάζει και πάλι σε προβληματισμό. Ο Ροζ στο 29′ και ο Σίλβα στο 91′ πέτυχαν τα γκολ για τους κίτρινους της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι έριξαν την Ενωση των πολλών απουσιών από τη 2η θέση.

Η πρώτη καλή στιγμή για τον αγώνα ήρθε στο 2ο λεπτό και ήταν για την ΑΕΚ. Οι αλλεπάλληλες ντρίμπλες του Γκαρσία από τα δεξιά και το σουτ που επιχείρησε κατέληξε στα χέρια του Κουέστα. Η απάντηση του Αρη ήρθε στο 9′. Μετά από ωραία ανάπτυξη, η μπάλα έφτασε εντός περιοχής στον Γκάμα. Με τον εξτρέμ των φιλοξενούμενων να πιάνει το διαγώνιο σουτ, αλλά εκείνο να περνάει άουτ. Στο 13′ ο Ματέο Γκαρσία έπιασε το σουτ λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή της ΑΕΚ, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Αθανασιάδη. Η δεύτερη καλή στιγμή για την ΑΕΚ ήρθε στο 22′. Ο Αλμπάνης έπιασε το μονοκόμματο γυριστό σουτ, με την μπάλα να καταλήγει αρκετά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Ο Αρης πατούσε καλύτερα στο τερέν, πήρε μέτρα, έπαιζε με ψηλά τις γραμμές του και πίεζε τόσο το κέντρο όσο και τον Ραντόνια. Στο 29′ δικαιώθηκε με γκολ. Ο Γκάμα εκτέλεσε το κόρνερ, ο Δεληζήσης έπιασε την πρώτη κεφαλιά, η οποία αποκρούστηκε και έφτασε στον Ροζ, ο οποίος με κοντινό πλασέ την έστειλε στα δίχτυα με την άμυνα της Ενωσης να μαρκάρει με τα… μάτια.

Πιο δυνατά μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο ο Αρης. Στο 48′ ο Σάσα έκλεψε από τον Μάνταλο λίγο πάνω από τη μεγάλη περιοχή της ΑΕΚ, πέρασε στον Μπερτόγλιο, με το σουτ του τελευταίου να περνάει λίγο έξω. Στο 66′ οι Θεσσαλονικείς είχαν νέα ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματά του. Η μπάλα μετά από κόντρες έφτασε στον Ματέο Γκαρσία, ο οποίος έκανε το σουτ από κοντά με τον Αθανασιάδη να αποκρούει. Η μεγαλύτερη στιγμή για την ΑΕΚ ήρθε στο 70′ και ήταν διπλή. Σε πρώτο χρόνο το σουτ του Μαχαίρα βρήκε στο δοκάρι, με τον Μάνταλο να παίρνει το «ριμπάουντ», να σουτάρει αλλά ο Ροζ προέβη σε σωτήρια προβολή. Σαν να μην έφτανε αυτό ο Αρης διπλασίασε τα τέρματά του στο 92ο λεπτό. Ο Σίλβα έπιασε ένα γεμάτο σουτ, που εκτέλεσε τον Αθανασιάδη, μετά από άψογη συνεργασία των φιλοξενούμενων σε κομπίνα σε στατική φάση. Το 0-2 έμεινε μέχρι το τέλος με τους κίτρινους να παίρνουν μια δίκαιη και πανάξια νίκη. Η ΑΕΚ φωνάζει για χέρι του Δεληζήση στο 82′, αλλά δεν υπάρχει καμία παράβαση.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Αθανασιάδης, Ραντόνια (46′ Νταντσένκο), Νεντελτσιάρου, Λάτσι, Λόπες, Σιμόες (46′ Μανταλος), Κρίστιτσιτς, Σιμάνσκι (79′ Τάνκοβιτς), Γκαρσία, Ανσαριφάρντ (59′ Ολιβέιρα), Αλμπάνης (46′ Μαχαίρας).

Άρης (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Σούντγκρεν, Δεληζήσης, Ροζ, Σάκιτς, Σάσα (84′ Κάτσε), Τζέγκο, Γκάμα (84′ Μπρούνο), Μπερτόγλιο (74′ Σίλβα), Γκαρσία, Μαντσίνι (68′ Μάνος).