ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αυτοκτόνησε η ΑΕΚ κι έμεινε στην ισοπαλία με τους “βουτηχτές” του ΠΑΟΚ

Η ΑΕΚ θα μπορούσε να κερδίσει τους “βουτηχτές” του ΠΑΟΚ που ζητούσαν συνέχεια πέναλτι, αλλά αυτοκτόνησε κι έμεινε στο 2-2, μη μπορώντας να κερδίσει το πρώτο φετινό ντέρμπι της χρονιάς. Σβάρνας, Γαλανόπουλος και Γκαρσία οι καλύτεροι από πλευράς κιτρινόμαυρων με έναν Μανόλο Χιμένεθ να κατεβάζει την ομάδα με 4-3-3 και να το γυρίζει σε 4-2-3-1 στο δεύτερο ημίχρονο. Εξαφανισμένος σε ένα ακόμα ντέρμπι ο Μάνταλος. Στην 2η θέση με 37 βαθμούς η ΑΕΚ, αλλά και στο -11 από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό, ενώ ΠΑΟΚ και Άρης ακολουθούν με 36.

Η Ενωση μπήξε καλύτερα στο παιχνίδι και με κινητήριο μοχλό τον Λιβάι Γκαρσία δημιούργησε πολλούς κινδύνους και βρήκε το γκολ με τον Σάκχοφ στο 18′. Μετά από κάθετη του Λιβάγια, ο Γκαρσία έκανε τρομερή ατομική προσπάθεια και… χαζμό τον Περέιρα, μπήκε στην περιοχή, γύρισε την κατάλληλη στιγμή στον Σάκχοφ που ερχόταν σαν “τρέιλερ” και με σουτ πέτυχε το 0-1. Αντί λοιπόν η ΑΕΚ να πάρει τα πάνω της οπισθοχώρησε. Εδωσε την μπάλα στον ΠΑΟΚ και όσο περνούσε η ώρα οι γηπεδούχοι πίεζαν ολοένα και περισσότερο, φτάνοντας τελικά στην ισοφάριση! Στο 40′ μετά από εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Βιεϊρίνια, ο Ουάρντα (που ξεχάστηκε από τον Λάτσι) πετάχτηκε στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας και έπιασε την κεφαλιά, ο Αθανασιάδης έδιωξε εξ επαφής αλλά ο αμαρκάριστος Κρέσπο σκόραρε σε κενή εστία για το 1-1.

Και στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ μπήκε πιο δυνατά και μάλιστα με γκολ. Στο 50′ και μετά από φάση διαρκείας η Ενωση έκανε το 1-2. Η φάση ξεκίνησε από λάθος του Ινγκασον που έκλεψε ο Γαλανόπουλος. Η μπάλα γύρισε στον Λόπες, αυτός έκανε τη σέντρα και μετά την εναέρια μονομαχία των Σάκχοφ-Κρέσπο η μπάλα έφτασε στον… ξεχασμένο Γαλανόπουλο ο οποίος από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Στο 55′ ο Λιβάι Γκαρσία ταλαιπώρησε για ακόμη μια φορά τους αντιπάλους του, έκανε γλυκιά σέντρα στον Λιβάγια που έπιασε το πλασέ στην κίνηση, με την μπάλα να φεύγει ελάχιστα άουτ. Στο 68′ ο Λάτσι έκανε κακό γύρισμα στον Αθανασιάδη, ο οποίος αντί να διώξει έπιασε την μπάλα με τα χέρια με αποτέλεσμα να δοθεί έμεσο. Στο 70′ ο Ζίφκοβιτς έσπασε άσχημα στον Βιεϊρίνα, ο οποίος πρώτα κοντρόλαρε και στη συνέχεια με ωραίο τελείωμα νίκησε τον Αθανασιάδη για το 2-2. Η τελευταία καλή στιγμή ήταν για τους γηπεδούχους. Στο 76′ ο Τζόλης έκανε το παράλληλο με την εστία γύρισμα, ο Λάτσι έκανε το τάκλιν για να προλάβει τον Ουάρντα που ερχόταν από πίσω και λίγο έλειψε να σκοράρει στην εστία της ομάδας του, με τον Αθανασιάδη να σώζει, κρατώντας το τελικό 2-2. Ο ΠΑΟΚ φωνάζει δύο φορές για πέναλτι πάνω στον Ινγκασον και Ουάρντα, αλλά το ριπλέι δείχνει ξεκάθαρα πως πρόκειται για “βουτηχτές”.

ΠΑΟΚ (Πάμπλο Γκαρσία, 4-3-3): Ζ. Ζίφκοβιτς, Βιεϊρίνια, Ίνγκασον, Κρέσπο (83′ Βαρέλα), Περέιρα (46′ Ροντρίγκο), Ελ Καντουρί (72′ Αουγκούστο), Σβαμπ, Ουάρντα (87′ Μουργκ), Αντρίγια Ζίφκοβιτς, Κρμέντσικ (83′ Σφιντέρσκι), Τζόλης.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ, 4-3-3): Αθανασιάδης, Μπακάκης, Σβάρνας, Λάτσι (87′ Τσιγκρίνσκι), Λόπες, Σιμόες, Γαλανόπουλος, Σάκχοφ (87′ Τάνκοβιτς), Λιβάι Γκαρσία, Λιβάγια (71′ Ανσαριφάρντ), Μάνταλος (71′ Σιμάνσκι).