ΜΠΑΣΚΕΤ

Η επίθεση, η κυκλοφορία της μπάλας και οι ασίστ έδωσαν τη νίκη στην ΑΕΚ

Ο προπονητής της ΑΕΚ, Ηλίας Παπαθεοδώρου, τόνισε στη συνέντευξη Τύπου μετά την αναμέτρηση με Τσμόκι Μινσκ:

«Συγχαρητήρια στους παίκτες για τη δεύτερη νίκη. Δεν αρχίσαμε με τον τρόπο που έπρεπε δεν ήμασταν επιθετικοί στην άμυνα. Στο τελευταίο 5λεπτο του ημιχρόνου ήμασταν καλύτεροι στην άμυνα και πήραμε προβάδισμα 8 πόντων. Στο δεύτερο μέρος αρχίσαμε με το σωστό τρόπο. Ελέγξαμε την επίθεσή τους και είχαμε πολύ καλό παιχνίδι στην επίθεσή μας για 40 λεπτά, γυρίσαμε τη μπάλα, είχαμε 30 ασίστ και γι’ αυτό κερδίσαμε».

Για την απόδοση του Κατσίβελη και τα ποσοστά στις βολές: «Όλα τα παιδιά στην ομάδα, από τον πιο διάστημα μέχρι και τον τελευταίο παίκτη είναι υπολογίσιμη για εμάς. Ο Κατσίβελης άρχισε από την άμυνα και άλλαξε τον ρυθμό στην άμυνα και από εκεί και πέρα ήταν σε καλή μέρα και στην επίθεση. Σκόραρε, δημιούργησε και ήταν χρήσιμος. Χρειαζόμαστε όλους τους παίκτες και όλοι να είναι χρήσιμοι. Σχετικά με τις βολές και στο προηγούμενο παιχνίδι ήμασταν χαμηλά. Πρέπει να το βελτιώσουμε γιατί οι βολές είναι σημαντικές και θα κρίνουν παιχνίδια. Κρατάμε την εμφάνιση και την ομαδικότητά μας. Δεν είμαστε ομάδα του ενός, ούτε μονοδιάστατη. Η ομάδα βελτιώνεται και πιστεύουμε πως μπορούμε να παίξουμε ακόμα καλύτερα».

Ο Γιανίκ Μορέιρα ανέφερε: «Ήταν ένα πολύ καλό παιχνίδι για εμάς. Αρχίσαμε με προβλήματα, αλλά αντιδράσαμε στο δεύτερο. Πήραμε τη νίκη και ετοιμαζόμαστε για το επόμενο παιχνίδι. Δεν με εντυπωσιάζει η παρουσία μου, θα είμαι έτοιμος για το επόμενο παιχνίδι μπορώ να κάνω περισσότερη δουλειά στα ριμπάουντ».

Ο προπονητής της Τσμόκι, Ρόστισλαβ Βεργκούν: «Δυστυχώς δεν έχουμε τέτοιο ρόστερ όπως η ΑΕΚ με τόσους ποιοτικούς παίκτες. Έπαιξαν για 40 λεπτά με ποιότητα και καλό ρυθμό. Ελπίζω ότι οι νέοι παίκτες μας θα μάθουν να στέκονται όρθιοι και να φέρνουν κάτι στο παιχνίδι, αλλά και να παίζουν με ενέργεια. Ελπίζω να είναι ένα καλό μάθημα για αυτούς. Η ΑΕΚ είναι πολύ καλή ομάδα και θα έλεγα ότι πάντα σε τιμωρεί στις αδυναμίες σου. Βρήκε τις καλύτερες επιλογές και αυτό δείχνει την ποιότητά της».

Ο Ρομπ Λάουρι από την πλευρά του είπε: «Δεν θεωρώ ότι ήρθαμε να παίξουμε. Παίξαμε φλατ. Δεν ήμασταν καλοί στην άμυνα. Στο επόμενο παιχνίδι μπορώ να εγγυηθώ ότι θα είμαστε καλύτεροι. Δεν παίξαμε όπως θέλαμε και αξίζουν συγχαρητήρια στην ΑΕΚ για τη νίκη της».