ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αντίδραση και διπλό με Ανσαριφάρντ στην Τρίπολη

Η ΑΕΚ άφησε πίσω την κακή εμφάνιση και ήττα από τη Ζόρια, είχε ως MVP του αγώνα τον Σάκχοφ και «καθάρισε» την υπόθεση νίκη επί του Αστέρα Τρίπολης με 2-1, έχοντας τον killer, Καρίμ Ανσαριφάρντ.

Ο Μάσιμο Καρέρα άλλαξε τρεις φορές το σύστημα προκειμένου να πάρει το αποτέλεσμα που ήθελε. Αυτό της νίκης. 4-2-3-1, 4-3-3 και στο τέλος 3-5-2 για να έρθει το πολυπόθητο τρίποντο κόντρα σε έναν αντίπαλο που έβαλε δύσκολα στο δεύτερο ημίχρονο στην προβληματική άμυνα των κιτρινόμαυρων.

Ο Μάρκο Λιβάγια ήταν ο άνθρωπος που έδωσε το προβάδισμα στην ΑΕΚ στο 13ο λεπτό μετά από κεφαλιά – πάσα του Τάνκοβιτς. Ωστόσο, ο Μπαράλες στο 44’ σηκώθηκε πιο ψηλά από τον Τσιγκρίνσκι και με κεφαλιά δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Τσιντώτα, κάνοντας το 1-1.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ανσαριφάρντ πέτυχε για δεύτερο σερί ματς γκολ (μετά από αυτό με την ΑΕΛ) στο 58’, δίνοντας μια σπουδαία εκτός έδρας νίκη στην ομάδα του. Η Ενωση υποχρέωσε τον Αστέρα Τρίπολης στην πρώτη του εντός έδρας ήττα μετά από 13 παιχνίδια και τον Δεκέμβριο του 2019.

Πέμπτο διαδοχικό ματς χωρίς ήττα και τέταρτη σερί νίκη στο πρωτάθλημα για την ΑΕΚ που ανέβηκε τρίτη και στο -3 από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό. Στους 12 βαθμούς και στην 6η θέση παραμένει ο Αστέρας Τρίπολης.

Πολυτιμότερος παίκτης του αγώνα ο Σάκχοφ που έδειξε ανάλαφρος και έδωσε τις δύο ασίστ στα γκολ της ΑΕΚ, κάνοντας ταυτόχρονα πολλή καλή δουλειά στο χώρο του κέντρου.

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Άλβαρες, Σουάρεθ, Καστάνιο, Κώτσιρας, Μπόρχα Φερνάντεθ, Βαλιέντε (84′ Ιγκλέσιας), Σίτο (46′ Αλί Μπαμπά), Γκόμες, Κρέσπι (84′ Λέο Τιλίκα), Μπαράλες.

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Τσιντώτας, Ινσούα, Νεντελτσιάρου, Τσιγκρίνσκι, Βασιλαντωνόπουλος, Σάκχοφ, Κρίστισιτς, Μάνταλος (90′ Χνιντ), Τάνκοβιτς (79′ Σιμόες), Λιβάγια, Ανσαριφάρντ (71′ Ολιβέιρα).