ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ

Πρώτη νίκη μέσα στη Λάρισα

Την πρώτη νίκη στην ιστορία της στην Α’ Εθνική Κατηγορία Πόλο Γυναικών σημείωσε η ΑΕΚ που επικράτησε εκτός έδρας του ΝΟ Λάρισας με 12-9 για τη 2η αγωνιστική. Η “Ένωση” πραγματοποίησε μία πολύ καλή εμφάνιση, φτάνοντας στο τρίποντο που δικαιούνταν και στην 1η αγωνιστική. Οι “κιτρινόμαυρες” έτσι έφτασαν τους 4 βαθμούς στο Πρωτάθλημα και συνεχίζουν με ακόμα καλύτερη ψυχολογία.

Η ΑΕΚ μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και άνοιξε το σκορ με την Πρωτοπαπά (0-1). Οι γηπεδούχες ισοφάρισαν σε 1-1, για να απαντήσει άμεσα η “Ένωση” με τις Λούδη Α. και Ζοφώλη για το 1-3. Οι “κιτρινόμαυρες” ήλεγχαν απόλυτα τον αγώνα και διατηρούσαν το +2, ωστόσο μετά από ένα λάθος έδωσαν την ευκαιρία στην ομάδα της Λάρισας να μειώσει σε 2-3.

Στο δεύτερο οκτάλεπτο, ο ΝΟ Λάρισας ισοφάρισε γρήγορα σε 3-3. Η Μπαλωμενάκη έδωσε επιθετική ανάσα για την ΑΕΚ, σκοράροντας για το 3-4, 5′ πριν το ημίχρονο. Η ομάδα της Κικής Λιόση συνέχισε να παίζει ιδιαίτερα δυναμική άμυνα, διατηρώντας σε χαμηλά επίπεδα την αντίπαλη επίθεση, και με τη Ζοφώλη να βρίσκει άλλες δύο φορές δίχτυα πήρε προβάδισμα 2 γκολ με 4-6. Στο τελευταίο λεπτό, απάντησε εκ νέου η Λάρισα διαμορφώνοντας το 5-6 του πρώτου μέρους.

Στο τρίτο οκτάλεπτο, παρά το γκολ της Εύας Λούδη που έδωσε και πάλι “αέρα” δύο τερμάτων στην ΑΕΚ (5-7), οι γηπεδούχες με σερί 3-0 ανέτρεψαν την κατάσταση παίρνοντας τα ηνία του αγώνα με 8-7.

Η ΑΕΚ δεν είχε πει την τελευταία της λέξη και στο τέταρτο οκτάλεπτο ισοφάρισε γρήγορα σε 8-8 με την Αναστασία Λούδη. Η άμυνα του “Δικεφάλου” έβαλε δύσκολα για ακόμα μία φορά στις Λαρισαίες και στην άλλη πλευρά της πισίνας με 2 γκολ της Μπαλωμενάκη, η πλάστιγγα έγειρε προς την πλευρά της “Ένωσης” (9-10, 2:55 πριν το φινάλε). Η Μπαλωμενάκη με άλλο ένα πανέμορφο γκολ “έγραψε” το 9-11, ενώ τη χαριστική βολή έδωσε η Στρατιδάκη, διαμορφώνοντας το τελικό 9-12.

Επόμενη αγωνιστική υποχρέωση για τη γυναικεία ομάδα πόλο της ΑΕΚ, την Τετάρτη (21/10, 21:00) όταν και υποδέχεται τον Εθνικό ΟΦΠΦ στο κολυμβητήριο της Γλυφάδας για την 3η αγωνιστική της Α’ Εθνικής Κατηγορίας.

ΝΟ Λάρισας – ΑΕΚ 9-12

Τα οκτάλεπτα: 2-3, 5-6, 8-7, 9-12.

ΝΟ ΛΑΡΙΣΑΣ (Θεοχάρης): Καζανά, Κομνηνού, Τζελέλη, Καριπίδου Μ. 2, Πρίφτη, Κολτσίδα 2, Μετάξη, Μανιάτη, Χασιώτη, Σολανάκη 2, Ζοφώλη Ν., Καριπίδου Η. 3, Πανοπούλου.

ΑΕΚ (Λιόση): Τσουρή, Πρωτοπαπά 1, Λούδη Α. 2, Λούδη Ε. 1, Πάτερου, Μαστρόκαλου, Μπενέκου, Στρατιδάκη 1, Ζοφώλη Β. 3, Μπαλωμενάκη 4, Παντελίδου, Γροζοπούλου, Lavi, Καράβου, Τσόπελα.