ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ευκαιρία να αποδείξουν ότι πρέπει να φοράνε τη φανέλα της ΑΕΚ

Την ώρα που το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ πλησιάζει, τα προβλήματα στην ΑΕΚ δεν λένε να σταματήσουν. Νέος «πονοκέφαλος» προέκυψε με τον Εμάνουελ Ινσούα, ο οποίος ένιωσε ενοχλήσεις και δεδομένης της απουσίας του Έλντερ Λόπες, αλλά και του Μιχάλη Μπακάκη που στο παρελθόν έχει παίξει στο αριστερό άκρο της άμυνας, ο Μάσιμο Καρέρα δεν αποκλείεται να βάλει βασικό τον Μάριο Μιτάι.

Ο 17χρονος αριστεροπόδαρος άσος, αρχηγός της Κ18 της Αλβανίας, έγινε μόλις τον Αύγουστο επαγγελματίας, αλλά θεωρείται παίκτης με μεγάλη προοπτική και ίσως πάρει την ευκαιρία.

Τι σημαίνει αυτό; Πως ο προπονητής της ΑΕΚ έχει περιορισμένες λύσεις στα χέρια του. Ειδικά στο χώρο της μεσαίας γραμμής. Μόνον οι Σάχοφ και Κρίστισιτς είναι ετοιμοπόλεμοι και μοιάζει δύσκολο, αλλά όχι απίθανο να πάρει ευκαιρία ο Σαμπανάτζοβιτς. Αν προτιμηθεί το 4-2-3-1, τότε ο Τσιντώτας θα είναι στο τέρμα, με τον Βασιλαντωνόπουλο δεξιά, τον Τσιγκρίνσκι κι έναν εκ των Σβάρνα, Χνιντ και Νεντελτσιάρου θα είναι στόπερ και αριστερά τον Ινσούα ή τον Μιτάι. Μπροστά από το δίδυμο των κεντρικών χαφ θα είναι οι Τάνκοβιτς αριστερά, Μαχαίρας δεξιά, Λιβάγια πίσω από τον φορ και στην κορυφή Ολιβέιρα ή Ανσαριφάρντ. Αν προτιμηθεί τριάδα στην άμυνα, τότε οι δύο φορ θα βρεθούν μαζί στην ενδεκάδα.

Εκτός πλάνων είναι ο τιμωρημένος Μάνταλος, καθώς και οι τραυματίες Μπακάκης, Λόπες, Σιμόες, Γαλανόπουλος, Γκαρσία και Σιμάνσκι.

Εφτασε λοιπόν η ώρα να αποδείξουν όλοι οι ποδοσφαιριστές ότι πρέπει να φοράνε τη φανέλα της ΑΕΚ. Ότι αξίζουν να είναι στην Ενωση και πως κανείς δεν περισσεύει. Ολοι θα πρέπει να είναι ετοιμοπόλεμοι και να δείξουν στον Μάσιμο Καρέρα ότι πρέπει να τους υπολογίζει σε κάθε παιχνίδι ως πρώτη επιλογή.