ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ

Κιτρινόμαυρες γοργόνες

Με 15-6 επικράτησε η γυναικεία ομάδα πόλο της ΑΕΚ του Ιωνικού ΑΟ στο κολυμβητήριο της Νίκαιας για την 1η αγωνιστική του Ομίλου της Τελικής Φάσης της Β’ Εθνικής Κατηγορίας και έκανε το πρώτο βήμα για την άνοδό της στην Α’ Εθνική Κατηγορία.

Η ομάδα του Δημήτρη Κρητικού έκανε επίδειξη δύναμης και σοβαρότητας μη δίνοντας ελπίδες στις “μπλε” και πλέον ήδη προετοιμάζεται για το αυριανό (04/07, 19:00) παιχνίδι κόντρα στον Άρη για την 3η αγωνιστική (2η αγωνιστική Άρης – Ιωνικός), με την ομάδα που κατακτά την 1η θέση να ανέρχεται στην κορυφαία κατηγορία της ελληνικής γυναικείας υδατοσφαίρισης.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, η ΑΕΚ μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι, καθώς με δύο γκολ της Πάτερου και ένα της Μαυρέλου προηγήθηκε από νωρίς με 3-0. Ο Ιωνικός μείωσε σε 3-1, όμως και πάλι η Μαυρέλου βρήκε δίχτυα για το 4-1, με το πρώτο οκτάλεπτο να ολοκληρώνεται με 4-2.

Στο δεύτερο οκτάλεπτο, η “Ένωση”… πάτησε γκάζει και με εντυπωσιακό σερί 6-0, έβαλαν τις βάσεις για τους 3 βαθμούς της νίκης. Συγκεκριμένα, με τη Στρατιδάκη να σκοράρει 2 γκολ και τις Καράβου, Πάτερου, Παυλή και Κανάκη να σημειώνουν από 1 η κάθε μία, ο “Δικέφαλος” προηγήθηκε με 10-2, με τους Ίωνες να μειώνουν σε 10-4.

Στο τρίτο οκτάλεπτο, και πάλι η Στρατιδάκη σημείωσε 2 γκολ με εντυπωσιακά σουτ, ενώ ακολούθησαν και οι Μπακομήτρου με την Παυλή για το εντυπωσιακό 14-4.

Στο τελευταίο οκτάλεπτο, ο κόουτς Κρητικός έκανε νέες αλλαγές και δοκίμασε διάφορα σχήματα, με την Παυλή να σημειώνει το τρίτο της γκολ για το τελικό 15-6.

ΑΕΚ – Ιωνικός AO 15-6

Τα οκτάλεπτα: 4-2, 6-1, 4-1, 1-2.

ΑΕΚ (Κρητικός): Τσουρή, Παυλή 3, Καράβου 1, Ασκερίδου, Πάτερου 3, Κανάκη 1, Μαυρέλου 2, Στρατιδάκη 4, Κωνσταντά, Μπαλωμενάκη, Παντελίδου, Μπακομήτρου 1, Κώτσου, Καραχριστοδούλου, Γρηγοριάδη.

ΙΩΝΙΚΟΣ ΑΟ (Μαρούλης): Περάκη, Λουκοπούλου 1, Λαγγά, Παπαγεωργίου, Παντελή 1, Λεμονή, Λυμπεροπούλου Γ. 1, Λυμπεροπούλου Σ. 1, Μπαμπατζόγλου 1, Παπαδάκη Μ., Μπίλαλη, Γερολύμου, Γεωργίου Αγ., Γεωργίου Αντ. 1, Μπεκιάρη.