ΣΚΕΨΕΙΣ

Εξυγίανση με κατεβασμένα τα σώβρακα

Πριν από ένα χρόνο και ένα μήνα, δηλαδή στις 3 Μαΐου του 2019, ο Δημήτρης Μελισσανίδης συναντιόταν με τον Μέλο Περέιρα στα γραφεία της ΕΠΟ για να του εκφράσει τη δυσαρέσκειά του για τον τρόπο αντιμετώπισης της ΑΕΚ από τους διαιτητές. Ηταν μία συνάντηση που έγινε πριν από τον τελικό του Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ.

Σε εκείνο το ραντεβού, ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ ΑΕΚ τόνισε πως κατά τη διάρκεια της σεζόν έγιναν σοβαρά λάθη. Στις επαφές που είχε με τον Πορτογάλο αρχιδιαιτητή ξεκαθάρισε πως τόσο ο ίδιος αλλά και η ΑΕΚ συνεχίζουν και θα συνεχίσουν να στηρίζουν την ελληνική διαιτησία και τους ρέφερι.

Λίγες μέρες αργότερα, στις 23 Μαΐου, ο Δημήτρης Μελισσανίδης, ο οποίος είναι γνωστό πως δεν μασάει τα λόγια του (το έχει δηλώσει άλλωστε) μίλησε για εκείνη τη συνάντηση, λέγοντας: «Η ΑΕΚ όλο τον χρόνο που πέρασε δεν ασχολήθηκε καθόλου με την διαιτησία. Ότι είχαμε να πούμε πήγαμε και το είπαμε στην επιτροπή διαιτησίας. Αυτό που έγινε με τις αλλαγές των διαιτητών μας αιφνιδίασε. Δεν θα το αφήσουμε έτσι, το κυνηγάμε. Η UEFA επιμένει ότι θέλει τον Περέιρα, εμείς θα κινηθούμε νομικά και θα το φτάσουμε μέχρι τέλος. Το αποτέλεσμα δεν ξέρω ποιο θα είναι αλλά θα φτάσουμε μέχρι τέλος. Η ΑΕΚ έφαγε πολλά λάθη φέτος. Δεν βγήκε να μιλήσει ποτέ. Μόλις τελείωσε το πρωτάθλημα πήγα και του είπα ότι μας ενόχλησαν κάποια πράγματα και ότι πρέπει να τα διορθώσει. Δεν ζητάμε χάρες. Ζητάμε 50-50».

Ένα χρόνο και ένα μήνα μετά δεν θα λέγαμε πως η ΑΕΚ είναι στα πούπουλα, αλλά λόγω του προσφυγικού dna της, την αντιμετωπίζουν ακόμα ως ξένη στην Ελλάδα. (Οσοι έζησαν, έμαθαν ή έχουν ακούσει από προσφυγιά ξέρουν τι εννοώ).

Και η δικαίωση έρχεται λίγες μέρες πριν, όταν το παραμύθι της εξυγίανσης που προσπαθούν να φτιάξουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο πιάνεται με κατεβασμένα τα σώβρακα. Ναρκωτικά, όργια και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί ο ανθρώπινος νους στην υπόθεση του Σλοβένου διαιτητή Σλάβκο Βίντσιτς, ο οποίος ήταν διαιτητής στο παιχνίδι ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκού, «σφάζοντας» στο γόνατο τους «πράσινους».

Η ΑΕΚ συνεχίζει να επιμένει πως οι ξένοι διαιτητές εφόσον είναι πρώτης κλάσεως ας έρθουν στην Ελλάδα να σφυρίζουν. Όμως αυτούς που φέρνει ο Περέιρα είναι δεύτερης και τρίτης διαλογής διαιτητές. Η εξυγίανση έχει πάει περίπατο από καιρό. Από εκείνον τον αιματοβαμμένο τελικό Κυπέλλου στο Βόλο όταν ο Σαββίδης γύρισε την πλάτη στον Μελισσανίδη.

Οι εκλογές στην ΕΠΟ πλησιάζουν. Τα πράγματα ενδεχομένως να αλλάξουν για πολλούς. Στρατόπεδα έχουν δημιουργηθεί. Κάποιοι βλέπουν φαντάσματα. Ένα είναι το σίγουρο. Και αυτόν τον αγώνα η ΑΕΚ θα τον δώσει μόνο της! Ξεκάθαρα, ντόμπρα, παντελονάτα… Με μια διαφορά. Αυτή τη φορά δεν έχει νεροπίστολα…