ΜΠΑΣΚΕΤ

Μάκη μόνο εσύ μπορείς να σηκώσεις σημαία επανάστασης στο ελληνικό μπάσκετ

Μετά και το νέο σημερινό «χτύπημα» στον ΕΣΑΚΕ, ο Μάκης Αγγελόπουλος καλείται να σηκώσει μόνος του τη σημαία της επανάστασης, έχοντας δίπλα του τον λαό της ΑΕΚ.

Ο ισχυρός άνδρας της κιτρινόμαυρης ΚΑΕ αποχώρησε 2,5 ώρες μετά την έναρξη του Διοικητικού Συμβουλίου της διοργανώτριας αρχής του ελληνικού μπάσκετ διότι εκνευρίστηκε από την στάση κάποιων συλλόγων που ήθελαν «ηπιότερα» κριτήρια συμμετοχής στο πρωτάθλημα. Αρχικά οι ομάδες είχαν αποφασίσει να τεθούν αυστηρές προϋποθέσεις, ενώ κάποιοι αντιδρούσαν και στην ιδέα να αναλάβει ο ΕΣΑΚΕ την αδειοδότηση.

Ο Μάκης Αγγελόπουλος εξέλαβε τη στάση αυτή ως κοροϊδία που πηγάζει από ιδιοτελή συμφέροντα, την ώρα που ο ίδιος έδειξε διάθεση ακόμη και να συζητήσει σοβαρά θέμα κεντρικής τηλεοπτικής διαχείρισης παρότι η ΑΕΚ έχει συμβόλαιο για έναν ακόμη χρόνο με την COSMOTE TV.

Ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ ΑΕΚ αποχώρησε μαζί με τον Γιώργο Χήνα.

Τελικά, λίγα λεπτά αργότερα οι προτάσεις του κ. Αγγελόπουλου ψηφίστηκαν από τον ΕΣΑΚΕ. Πάρθηκε δηλαδή ομόφωνη απόφαση να κατατεθεί επίσημο αίτημα στην κυβέρνηση, προκειμένου η διαδικασία αδειοδότησης των ΚΑΕ για τη συμμετοχή στο πρωτάθλημα να γίνεται από την ίδια τη λίγκα και όχι από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Πρόθεση του ΕΣΑΚΕ είναι να δημιουργηθεί μια τριμελής επιτροπή, που θα εξετάζει τους φακέλους και θα αποφασίζει με βάση τα αυστηροποιιημένα κριτήρια που θα ψηφιστούν από την ίδια τη λίγκα.