ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ

Εφυγε πρωταθλητής απ’ την ΑΕΚ ο Γιάκομπσεν

Μετά από 2 χρόνια γεμάτα αγώνες, γκολ, θεαματικές στιγμές και ένα Πρωτάθλημα Ελλάδος ο LarsJakobsen δε θα συνεχίσει στην ομάδα χάντμπολ της ΑΕΚ. Ο Δανός ίντερ αποχωρεί από την “Ένωση”, όχι όμως από την “κιτρινόμαυρη” οικογένεια, καθώς θα αποτελεί για πάντα μέλος της.

Ο LarsJakobsen συμπλήρωσε 63 επίσημους αγώνες με το “Δικέφαλο” στο στήθος και σημείωσε 244 γκολ, αποτελώντας τον 13ο κορυφαίο σκόρερ στην ιστορία της ΑΕΚ.

Ο αθλητής ενημέρωσε εγκαίρως τη διοίκηση ότι η ιατρός σύζυγός του απαιτείται να βρίσκεται παρούσα στο νοσοκομείο όπου εργάζεται στην πατρίδα του συνεχώς, λόγω των συνθηκών που επικρατούν στον πλανήτη, με την ΑΕΚ να το σέβεται απόλυτα και να μη στέκεται εμπόδιο στην επιθυμία του να βρίσκεται στο πλευρό της.

Ο LarsJakobsen μίλησε στο aek.gr για την αποχώρησή του, ευχαριστώντας τους ανθρώπους του Συλλόγου και τον κόσμο της ΑΕΚ: “Η πανδημία που βιώνει ολόκληρος ο πλανήτης έχει επιπτώσεις σε όλους και αυτός είναι και ο κύριος λόγος που με ωθεί στην αποχώρηση από την ΑΕΚ μετά το τέλος της σεζόν.

H γυναίκα μου είναι γιατρός και εργάζεται μήνα παρά μήνα φεύγοντας και επιστρέφοντας στο σπίτι. Ωστόσο, με τους νέους κανόνες λόγω καραντίνας δεν θα είναι δυνατό αυτό να συμβαίνει και για αυτό αποφασίσαμε ότι το καλύτερο για εμάς είναι να επιστρέψουμε στην Σκανδιναβία.

Κατακτήσαμε το Πρωτάθλημα που αξίζαμε τόσο πολύ, όχι όπως θέλαμε. Είμαι υπερήφανος για αυτήν την ομάδα. Ένα πράγμα είναι βέβαιο: ήταν υπέροχο να αγωνίζομαι μπροστά στους φιλάθλους της ΑΕΚ. Είναι λυπηρό και στενόχωρο το να μη μου δοθεί η ευκαιρία να αγωνιστώ ακόμα μία φορά μπροστά στους φιλάθλους μας και να τους ευχαριστήσω για όλα. Ήταν μία πολύ μεγάλη εμπειρία να γνωρίσω φιλάθλους που αγαπούν τόσο μία ομάδα, όπως οι φίλαθλοι της ΑΕΚ. Τους λάτρεψα και λάτρεψα και κάθε αγώνα μαζί τους.

Είμαι χαρούμενος που το τμήμα χάντμπολ βρίσκεται στα καλύτερα χέρια, του κ. Αλεξίου, του κ. Παπασταμάτη, των στελεχών του τμήματος, του κ. Δημητρούλια και του κ. Αλβανού. Είμαι βέβαιος ότι θα συνεχίσουν την εξαιρετική τους πορεία και κάθε χρόνο η ομάδα θα είναι ακόμα καλύτερη.

Εγώ και η οικογένειά μου περάσαμε δύο απίστευτα όμορφα χρόνια στην Ελλάδα και την Αθήνα. Η ΑΕΚ θα έχει για πάντα μία ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας“.

Lars, η οικογένεια της ΑΕΚ σε ευχαριστεί για την προσφορά σου και σου εύχεται καλή επιτυχία στη συνέχεια της καριέρας σου!