ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Δεν ανησυχεί ο Σαράντης

Το ημερολόγιο καραντίνας των ποδοσφαιριστών της Ακαδημίας της ΑΕΚ είναι εντελώς διαφορετικό από αυτό της προηγούμενης αθλητικής ζωής τους. Εχουν πάνω από ενάμιση μήνα να δουν τα Σπάτα, αλλά η δουλειά τους δεν σταματά. Μιλήσαμε με τον μεσοεπιθετικό της ομάδας Κ17 Αλέξανδρο Σαράντη και μας ανέλυσε αυτή την ιδιόμορφη καθημερινότητα.

«Γενικά δεν είναι μια περίοδος που την περνάμε ευχάριστα. Ωστόσο η δουλειά μας δεν σταματά. Κάνουμε όλα όσα πρέπει και όσα επιτρέπεται να κάνουμε. Εγώ αρχίζω την ημέρα μου με τρέξιμο και ακολουθεί η εκτέλεση του ασκησιολογίου που μας έχει δοθεί από τις επιτελείς της Ακαδημίας, ενώ κάποιες μέρες κάνω και θεραπείες υπό την επίβλεψη του κ. Καρβουνίδη. Επίσης και εγώ και όλοι οι συμπαίκτες μου έχουμε τακτικότατη επικοινωνία με τον προπονητή μας κ. Ιβάν Νεντέλκοβιτς και με το γυμναστή κ. Δημήτρη Στεργιόπουλο».

«Η καθημερινότητά μας είναι πια εντελώς διαφορετική. Προσπαθώ να κάνω όσο πιο πολλά πράγματα μπορώ με μπάλα μόνος μου και βεβαίως με την μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια, αλλά το ποδόσφαιρο είναι ομαδικό άθλημα και είναι εντελώς διαφορετική δουλειά με την ομάδα σε σχέση με το τι μπορεί να κάνει κάποιος μόνος του. Μου έχει λείψει πάρα πολύ η κανονική αθλητική ζωή, το γήπεδο, η προπόνηση, η παρέα και όλο αυτό που ζούμε στην ΑΕΚ».

«Δεν έχω καμία ανησυχία για το πώς θα επιστρέψουμε. Δεν τον περνάμε μόνο εμείς αυτό, το περνάει όλος ο κόσμος. Και στην Ελλάδα είχαμε την τύχη να μην το περάσουμε τόσο σοβαρά όσο το πέρασαν άλλες χώρες. Προέχει η υγεία. Εγώ ειδικά που είχα περιπέτειες με τραυματισμούς, ξέρω πώς είναι να μένεις μακριά από την προπόνηση και την αγωνιστική δράση».

«Θα είναι σαν να έχουμε κάνει πρόωρες διακοπές και επιστρέφουμε στις προπονήσεις. Δεν ανησυχώ, είναι κάτι που θα το ξεπεράσουμε».